Vuoden lehtikuva 2020

Vuoden lehtikuva 2020
Press Photo of the year 2020

Silja Viitala

Silja Viitala on journalisti, jonka ensisijainen työväline on kamera. Porista kotoisin oleva Viitala oppi kuvajournalistiksi tamperelaisessa Aamulehdessä. Nyt Viitala työskentelee Ylellä. Viitala sekä puhuu että valokuvaa suoraan ja rehellisesti. Ammattiaan rakastava Viitala on tällä hetkellä erityisen kiinnostunut kuvateksteistä.

www.siljavee.com


Tuomariston perustelut

”Kuvaaja kertoo vähäeleisesti kuinka korona vaikuttaa arkeemme. Pelkistetyssä kuvassa yksityiskohdat keskustelevat keskenään ja muodostavat ajankuvaa. Kuva yhdistää hauskalla tavalla historiaa ja hetkellisyyttä. Joskus eleetön kuva voi kertoa peremmin kuin toiminnallinen kuva. Huumori on lehtikuvan tärkeä mauste ja tässä kuvassa sitä on.”


Keskustan sääntömääräinen puoluekokous järjestettiin Ouluhallissa Oulussa 4.-5.9.2020. Talkoolainen Tuija Tikkanen osallistui puoluekokoukseen yllään Tuuterin kansallispuku, kasvovisiiri ja kertakäyttöhanskat. Tuija Tikkanen was voluntarily working at Centre Partys party convention in Oulu at the beginning of September. Tikkanen was wearing the national costume of Tuuteri, FaceShield-visor and disposable gloves.

« Takaisin etusivulle