Video 2019

Video 2019
Video 2019

Sakari Piippo

www.sakaripiippo.com

”Tekijän lähestymistapa on käsitteellinen ja valittu konsepti on älykäs. Demokratia toimii, koska siihen kuuluvat myös eriävät mielipiteet. Video on tyyliltään tahallisen riisuttu, mutta demokratian näyttämöt – kuten videon kunnanvaltuuston sali – ovatkin ankeita ja värittömiä ja niissä toimivat ihmiset loisteputkilamppujen alla kalpeita. Videon henkilöt ovat omanlaisiaan sankareita, koska käyttävät aikaansa erilaisten näkemysten yhteensovittamiseen. Video on kekseliäästi koottu muotokuva modernista demokratiasta. Tällaista ei näe televisiosta.”

PUHEENVUORO
”Pahaenteisesti kirskuen kulkee maailmankulun tahko nostaen synkkiä tapahtumia ihmiskunnan olemassaolon ja elinmahdollisuuksien näyttämölle.” Iitin kunnanvaltuuston kokous on kestänyt kuudetta tuntia, kun päästään kokouksen asialistan tärkeimpään kohtaan, kunnan talousarvion käsittelyyn. Keskustelu on ollut paikoitellen kiivasta. Kokous on keskeytetty neuvonpitoa varten ja välillä suljettu yleisöltä salassapidettävien asioiden käsittelyn ajaksi. Valtuustossa yhden henkilön valtuustoryhmä hallitsee ilmatilaa. Talousarviota käsittelevässä ryhmäpuheenvuorossa otetaan kantaa Maailmanpankin asemaan, Lähi-idän kriiseihin, globaalin valtapelin käänteisiin, kuin myös metsästysseurojen tarpeisiin, hallinnon toimivallan suppeuteen ja kunnan muuttotappioihin. Kokous alkaa aamukahveista ja päättyy kun ilta jo pimenee. ”SPEECH
”The grindstone of the ever-changing world is ominously screeching, churning dark events onto the stage of sustainable human existence.” The meeting of the Iitti municipal council in Kymenlaakso, Southern Finland has continued for more than five hours before the main order of business is reached: the municipality’s budget. The discussion has flared up on a few occasions already; the chair has had to interrupt the proceedings for a consultation, and even closed the meeting from the public for the duration of confidential negotiations. A one-person council group controls the atmosphere. The group statement on the financial estimate takes on the status of the World Bank, the crises in the Middle-East, and the quirks of global power struggles, as well as the needs of hunting associations, the narrowness of administrative jurisdiction, and the negative net emigration of the small municipality. The meeting began with morning cups of coffee, and does not end until twilight.