Tuomaristo

Tuomaristo

Lue tuomariston haastattelu täältä.

Paul Hansen

Paul Hansen (s.1964) on ruotsalainen kuvajournalisti, joka on ollut Dagens Nyheter -sanomalehden palveluksessa vuodesta 2000. Sitä ennen hän on toiminut muun muassa freelance-valokuvaajana ja -kirjoittajana New Yorkissa sekä työskennellyt ruotsalaisessa Expressen-lehdessä.

Uransa aikana Hansenille on sadellut lukuisia tunnustuksia niin kotimaassaan kuin maailmalla, muun muassa voitto World Press Photo -kisassa ja kaksi ensimmäistä sijaa NPPA:ssa. Lisäksi hänet on valittu POYi:n Vuoden valokuvaajksi vuosina 2010 ja 2012 sekä Vuoden valokuvaajaksi Ruotsissa kahdeksan kertaa.


Katja Lösönen

Katja Lösönen (s. 1979) on Vaasassa asuva luova johtaja ja valokuvaaja. Lösönen työskentelee Katinka Kreative -bränditoimistossa strategisen viestinnän asiantuntijana. Lösönen työskentelee nykyään kaupallisen kuvan parissa, mutta hänellä on vahva journalistinen tausta. Hänet on palkittu Vuoden lehtikuva -kilpailussa muun muassa Vuoden lehtikuvaajana ja Vuoden lehtikuva -sarjan päävoitolla.

Lösösen mukaan valokuvaajan rooli on viimeisen kymmenen vuoden aikana muuttunut monipuolisemmaksi ja laajemmaksi, ja hän toivoisi tämän näkyvän kilpailukokonaisuuksissa. ”Kuva on yhä tehokkain keino vaikuttaa ja herättää huomiota, oli kyse sitten journalismista tai kaupallisesta sisällöntuotannosta”.


Hannamari Shakya

Hannamari Shakya (s. 1969) on dokumentaarisen valokuvan opettaja, kustantaja ja valokuvaaja. Hän kustansi ja päätoimitti Raw View -valokuvalehteä vuodesta 2007-2017. Hän on saanut työstään lukuisia palkintoja ja vuonna 2016 Shakyalle myönnettiin valokuvataiteen valtionpalkinto. Shakya työskentelee pitkien dokumentaaristen projektien parissa, on julkaissut kaksi valokuvakirjaa ja tehnyt kymmenen dokumenttia. Hän myös opettaa pitkien dokumentaaristen valokuvahankkeiden tekemistä ja on kiinnostunut visuaalisen journalismin kehittämisestä.