Yleisön suosikki 2017

Yleisön suosikki 2017

Meeri Koutaniemi

Kylän ympärileikkaaja Nanda ajelee partahöylällä kaksi viikkoa vanhan tyttölapsen Lianan pään ennen ympärileikkausta. Indonesiassa ympärileikkaukset ovat edelleen yleisiä, vaikka viralliset terveysmääräykset kieltävät sen. Nanda kertoo vaihtaneen leikkauksensa pieneen viiltoon tytön sukupuolielimiin silpomisen sijaan.
Nagreb, Indonesia.

Paikalliset kalastajanaiset seisovat Sansibarin rannalla ennen sadetta. Lisääntyneen kalastamisen takia monet kalastajat ovat huomanneet pyyntinsä pienentyneen. Lisääntyvä turismi on haastanut meren ekosysteemin suojelemista.
Sansibar, Tansania.

Egyptissä yli 90 prosenttia naisista on ympärileikattu. Traditiota puolustellaan nykyään ”puhtausriittinä” tai ”kauneusleikkauksena”. Maha ympärileikattiin vastoin tahtoaan lapsena ja nykyään hän vastustaa ympärileikkausta miehensä kanssa eikä aio leikata omia tyttäriään.
Al’Mansura, Egypti.

Parkouria harrastavat palestiinalaisnuoret hyppivät Jerusalemin kattojen yllä. Taide, itseilmaisu ja musiikki ovat keinoja ylläpitää toivoa vuosikymmeniä jatkuneen miehityksen alla.
Jerusalemin vanha kaupunki, Israel.

Paschalia, 16, makaa huoneessaan tansanialaisessa nunnien ylläpitämässä turvakodissa Jipe Moyossa. Kun Paschalian äiti kuoli, hänen isänsä halusi tytön naimisiin ja yritti pakottaa Paschalian ympärileikkaukseen. Paschalia pakeni ja säästyi leikkaukselta ja avioliitolta.
Tarime, Tansania.

Nuori nainen seisoo ulkona odottaessaan Barto-bändin keikkaa. Vaihtoehtoiset ala-kulttuurit ovat elinvoimaisia etenkin Pietarissa ja Moskovassa.
Pietari, Venäjä.

Sisar Annunciata Chacha turvakodista halaa Consolathaa, joka pakeni ympärileikkausta ollessaan 11-vuotias. Consolatha päätyi lapsiprostituoiduksi ja kodittomaksi kadulle. Hän päätyi turvakodin porteille lyötynä, raiskattuna ja potkittuna. Hänet saatiin pelastettua tuen ja turvakoti Jipe Moyon voimin.
Tarime, Tansania.

Noran, 32, aviomies tuomittiin seitsemäksi vuodeksi vankeuteen terrorismista. Hän ei usko miehensä syyllisyyteen.
Melilla, Espanja.

Kaksiviikkoinen Liana huutaa kylän ympärileikkaaja Nandan pidellessä kättään hänessä lievittämässä kipua juuri tehdyn ympärileikkauksen jälkeen.
Nagreb, Indonesia.

Mohammed antaa suukon lehmälleen kotonaan Almansourassa Egyptissä. Mohammed alkoi vastustaa naisten ympärileikkausta mentyään naimisiin ja koettuaan, kuinka kivuliasta yhdynnät olivat hänen vaimolleen.
Al’Mansura, Egypti.

« Palaa takaisin