Uusi kuvajournalisti 2017 kunniamaininta

Uusi kuvajournalisti 2017 kunniamaininta

Mikko Suutarinen

Mikko Hemminki, 70, eläkkeellä oleva autokauppias, Helsinki. Mercedes Benz 500 SEC, vuosimalli 1984.
”Minulla on ollut useita S-mallin Mersuja useiden vuosikymmenien aikana. Mahdun tässä hyvin istumaan, vaikka olen iso mies. Tämä on ollut aina turvallinen ja vakaa ajaa. Olin viisivuotias, kun perheemme perusti Etelä-Pohjanmaalla autoliikkeen.”

Keijo Jalli, 66, eläkkeellä oleva varastotyöntekijä, Kärkölä. Itse rakennettu auto, jossa Toyota Hiluxin etuosa.
”Tämä on vähän sellainen hiljainen protesti kulutushysteriaa vastaan, kun ihmiset koko ajan vaihtavat autoaan. Olen tähän erittäin tyytyväinen. Tämä on pomminvarma. Ei ole sähköongelmia eikä mitään. Katsastusmiehet ovat antaneet positiivista palautetta.”

Veikko Juutilainen, 60, toiminnanohjaaja, Lahti. Volkswagen LT, vuosimalli 1987.
”Tämä on sellainen varman oloinen. Olemme toimiva pari, koska tämä on luotettava mutta myös karkea. Mielestäni tämä on hyvin kaunis, eikä se jätä tien päälle. Tässä ei ole turhia hienouksia, antaa varman kuvan itsestään.”

Mika Köngäs, 36, raskaskalustomekaanikko, Hollola. Toyota Corolla DX.
”Meillä on kaikki autot olleet halpoja ja rumia.”

Riitta Ihatsu, syntynyt 1951, leski, Eira, Helsinki. Volkswagen New Beetle.
”Ostin tyttären houkutuksesta tämän.”

Veijo Hellstén, 71, eläkkeellä oleva myyntimies, Lahti. Lada Niva, vuosimalli 2008.
”Varmaan mulla on ollut väärä lääkitys. Ensin ostin yhdeltä papalta vanhan Ladan, sitten toisen ja kolmannen. Ja naisystävä sanoi, että Nivaa sulla ei vielä ole. Tämähän on maastureiden kunkku. Minne muut vehkeet jättävät, niin Niva hakee ne sieltä pois. Tämä on persoonallinen, ja ihmiset näyttävät peukkua ja tulevat kysymään, myytkö tämän. Minun paras kaverini.”

Raimo Heikkinen, 59, eläkkeellä oleva kirvesmiesyrittäjä, Lahti. GMC:n matkailuauto.
”Tämä jenkkipeli on minun juttuni. Automaattivaihteet, ja voimaa riittää koneessa. Tämä on perheen matkailutarkoitukseen. Nyt ollaan jo vaimon kanssa kaksistaan ja mykistellään, ajetaan kansallispuistoihin ja vaellellaan.”

Titta-Maria Puranen, 35, opiskelee varastonhoitajaksi, Nastola. Opel Record D, vuosimalli 1972.
”Mulla oli autokuume, ja etsin vanhaa eurooppalaista autoa, joka muistuttaisi amerikkalaista autoa. Kyllähän tämä aluksi tien päälle jätti varmaan seitsemän kertaa, sillä se oli seisonut ajamatta 25 vuotta.”

Inka Jutila, 15, lukiolainen, Lahti. Mopoauto Ligier JS50.
”Sain tämän viime kesänä. Tämä on tosi pieni ja totta kai tosi näppärä liikenteessä, menee pienistä väleistä. Jotkut autoilijat kohtelevat mopoautoilijoita negatiivisesti. Ajetaan ihan takana holtittomasti ja ahdistellaan.”

Marja-Liisa Raaska, 59, laboratorionhoitaja, Lahti. Volkswagen Kupla, vuosimalli 1973.
”Kupla on hyvän mielen auto. Se ajatus tulee ehkä Riemukupla-elokuvasta. Tämä on pienikokoinen, ja tällä on ilme, joka vetoaa lapsiinkin. Kupla luo mökkimatkoille aivan oman fiiliksensä, ja siksi ajan aina pikkuteitä pitkin.”

« Palaa takaisin