Tuomaristo

Tuomaristo

Daniella Zalcman

Daniella Zalcman (s. 1986) on dokumentaarinen valokuvaaja ja työskentelee pääosin Lontoossa sekä New Yorkissa. Hän on kolminkertainen Pulitzer Centerin apurahansaaja sekä International Women’s Media Foundationin toiminnan osakas. Zalcman on perustanut Women Photograph -yhteisön, joka tukee naisten ja muunsukupuolisten näkyvyyttä kuvajournalismissa.

Daniella Zalcman keskittyy töissään usein länsimaisten kolonisaatioiden perintöön, homofobian noususta Itä-Afrikassa alkuperäisasukkaiden lasten pakkokoulutukseen. Tällä hetkellä Zalcman työskentelee Signs of Your Identity -projektin parissa. Työ on jo niittänyt tunnustusta lukuisilta tahoilta: 2017 Arnold Newman Prize, 2017 RFK Journalism Award, the 2016 Magnum Foundation Inge Morath Award ja 2016 FotoEvidence Book Award.

Zalcman kuvaa säännöllisesti muun muassa The Wall Street Journaliin, Mashableen, BBC:lle ja CNN:lle. Hän valmistui Columbian yliopistosta pääaineenaan arkkitehtuuri vuonna 2009.

https://norgepiller.com/

Juuso Westerlund

Juuso Westerlund on opiskellut valokuvausta Turun Taideakatemiassa ja Taikissa (nyk. Aalto yliopisto). Hän työskentee pääosin omien projektiensa parissa, mutta kuvaa myös toimeksiantoja koti- ja ulkomaisille aikakauslehdille kuten esimerkiksi Wall Street Journal, Bloomberg Businessweek, FT Weekend Magazine, M le Monde, Suddeutsche Zeitung, Monocle, Image, Yle.

Valokuvaajana Juuso Westerlund on kokeellinen ja impulsiivinen. Hänen mielestä valokuvauksen pitää tuntua joltain ja jossain. Maailma pursuaa mitäänsanomatonta kuvaa ja hyviäkin tarinoita kerrotaan turhan usein samalla tavalla ja varman päälle pelaten. Yhdentekevä kuva aiheuttaa Westerlundille näppylöitä. Usein peräänkuulutetaan omaa käsialaa, mutta se ei Westerlundille riitä. Kuvissa ja tarinoissa täytyy käsialan lisäksi kuulua myös oma ääni. Pitää olla jotain sanottavaa. Tyylin pitää tukea sisältöä, sillä muuten kuva jää vain pinnaksi. Oman tyylin ja äänen kanssa on mahdollista synnyttää magiaa. Sitä Westerlund toivoo kilpailukuvissa näkevänsä.


Kaisa Rautaheimo

Kaisa Rautaheimo on työskennellyt kuvajournalistina reilu 10 vuotta. Hän on töissä Helsingin Sanomissa. Hän tarkkailee maailmaa journalistina ja rakastaa uutistapahtumia. Hän seuraa Lähi-itää ja haluaa lähteä sinne keikalle aina kun on mahdollista.

Valokuvassa hän arvostaa kiinnostavaa hetkeä ja valokuvaajan omaa henkilökohtaista näkökulmaa maailmaan. Päivätyön ohella Rautaheimo työstää omia pitkiä dokumenttiprojekteja. Häntä kiinnostavat ilmiöt hyvinvointiyhteiskunnan laidalla.