Kuvajournalisti 2017

Kuvajournalisti 2017

Akseli Valmunen

”Voittaja hallitsee laajan kirjon erilaisia tyylejä ja tarinankerronnan tapoja. Tästä huolimatta hänellä on oma, tunnistettava visuaalinen äänensä, jonka vuoksi eri sarjoista valitut, osin yllättävätkin kuvat muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden. Kuvasarja on koottu taitavasti ja se esittelee monipuolisesti voittajan kuvajournalistista työskentelyä.”

Ystävät Rudolf ja Jaanika olivat illalla pelaamassa koripalloa Tartton Annalinn nimisessä lähiössä. ”Virolaiset ovat laulaneet satoja vuosia. Jotkut laulut ovat menneet kaikkien virolaisten sydämiin venäjän valloituksen takia. Niihin aikoihin emme voineet laulaa niin patrioottisia lauluja. Meidän piti noudattaa neuvostoliiton laatimia sääntöjä, laulaa heidän laulujaan, elää niinkuin he halusivat, vaikka kaikki toivoivat olevansa vapaita. Joten vuonna 1988 virolaiset aloittivat jonkin näköisen laulavan vallankumouksen. Siihen aikaan me lauloimme kiellettyjä lauluja julkisesti ja se auttoi palauttamaan itsenäisyytemme. Nykyään tällaisia lauluja laulaessa tajuaa miten hyvä on elää näin pienessä maassa ja saa uudet sukupolvet ajattelemaan mitä vapauden saaminen vaati.” – Jaanika.

OP-ryhmän pääjohtajalla Reijo Karhisella on kakkoskoti Sulkavalla. Karhinen on hankkinut pihalleen 1800-luvulla rakennettuja yöpymismajoja, joita hän entisöi harrastuksenaan. Perheessä on eletty Karhisen uran mukaan: perhe muutti aina sinne, mistä Karhinen sai pankinjohtajan töitä. Reijo halaa vaimoaan Tuulaa, kuin se olisi anteeksipyyntö.

Sonja täyttää pian viisikymmentä. Koulutukseltaan hän on mielenterveyshoitaja. Hän rupesi käyttämään huumeita 35-vuotiaana. Muutto oli tulossa, eikä Sonja meinannut jaksaa. Tuttu antoi Sonjalle viivan amfetamiinia. Nyt Sonja on ollut vankilassa kuusi kertaa. Tämä tuomio tuli, kun häneltä löydettiin 400 grammaa amfetamiinia. Hän on Hämeenlinnan naisvankilassa.

Yleensä kukaan ei istu toisen viereen, jos ei ole pakko. Se vasta on huomaavaista. Aamulla linja-autossa Helsingin itäkeskuksesta Espoon Keilaniemeen.

Mikko Ojanen pelaa virtual reality -peliä Vantaalla viihdekeskus Flamingossa. Siinä yritetään päästä ulos erilaisista huoneista niistä löytyvien vihjeiden avulla. Ojanen löysi pelipaikan käydessään Flamingossa ensin elokuvissa.

Serita tuomittiin törkeästä huumausainerikoksesta. Loppuvuodesta 2014 Serita oli alkanut jutella tuntemattoman miehen kanssa somessa. Sitten mies kysyi, haluaako Serita helppoa rahaa. Mies tilasi huumeita Seritan ja hänen nykyisen aviomiehensä osoitteeseen netin salatun Tor-verkon kautta. Ne oli kätketty pehmolelujen ja pelien sisään. Kun heidät pidätettiin, huumeita oli levitetty katukauppaan yli 800 000 euron arvosta. Serita tuomittiin vankeuteen seitsemäksi vuodeksi. Hän on Hämeenlinnan naisvankilassa.

Miss Helsinki kisan voittaja ratkeaa puolilta öin. Finaalissa on mukana 10 osaanottajaa. Tuomarit arvioivat tiukala kädellä missiehdokkaita. Ehdokkaat tulivat kertomaan itsestään alusvaatteissa ennen illan varsinaista showta. Miss Helsinki kilpailu järjestettiin Vanhalla ylioppilastalolla.

Monialayritys Wihurin pääomistaja Antti Aarnio-Wihuri lähdössä Helsinki-Vantaan lentokentältä omalla yksityislentokoneella Kajaaniin. Hän oli sytyttämässä sikaaria ja totesi, että kerran viereeni istui kaveri ja kysyi, että saako täällä lentokoneessa polttaa. Siihen Antti vastasi, että en minä tiedä, kun en ole koskaan kysynyt.

Pirjo sanoo olevansa syytön. Hän odottaa hovioikeudenkäyntiä Hämeenlinnan naisten vankilassa.

IT-miljonääri Pekka Viljakaisella (ohjaimissa) on useita helikoptereita. Hän lentää uudella autopilot- helikopterillaan Sipoossa Hjallis Harkimon takapihalla hänen lentotoiminnanjohtaja J.P. Mattilan seuratessa.

« Palaa takaisin