Kuvaessee 2017

Kuvaessee 2017

Sakari Piippo

”Tuomariston mielestä vuoden essee oli kilpailun kovatasoisin kategoria. Voittajalla on selvästi voimakas suhde aiheeseen ja hän on halunnut tuoda sen näkyviin. Valittu visuaalinen kieli kuten pelkkien pystykuvien käyttö ja epäromantisoiva, kaiken näyttävä valo tukevat esseen epäseksikästä, mutta tärkeää aihetta. Koko kansan kirjo, aito riemu ja oikeat tapahtumat muodostavat hyvin editoidun yhdeksän kuvan sarjan, josta tuomaristokaan ei jättäisi mitään pois.”

Teresa Grönholm (kok.) pitää puhetta Inkoon kunnanvaltuuston kokouksessa 18.4.2016. Kokouksessa käydään läpi maahanmuuttajien kotouttamisohjelmaa. Ohjelman sisällöstä ollaan varsin yksimielisiä, mutta sen sijaan tekstin monet kirjoitus- ja kielioppivirheet herättävät keskustelua. Kokous keskeytetään, jotta teksti saadaan korjattua

Siuntion kunnanjohtaja Juha-Pekka Isotupa Siuntion kunnanvaltuuston kokouksessa Aleksis Kiven koulun auditoriossa 7.3.2016. Yhden miehen valtuustoryhmä saa hetkeksi kokouksen pysähdyksiin tehdessään hylkäysehdotuksia esityslistan useaan kohtaan. Hylkäysehdotukset eivät saa äänestyksissä kannatusta.

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kaj Nordenswan (kesk.) ja kunnanjohtaja Lauri Inna Hattulan kunnanvaltuuston kokouksessa 22.2.2017. Avajaisseremonian aikana valtuusto palkitsi paikallisen nuoren, joka auttoi vanhusta hädässä. Nuorelle annettiin 50 euron lahjakortti ja ensiapulaukku.

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Anna Helin (kok.) Mäntsälän kunnanvaltuuston kokouksessa 23.5.2017. Kunnanvaltuuston puheenjohtajista 39% on naisia 2017 kuntavaalien jälkeen. Määrä kasvoi 11 % viime vaaleista. Valtuutettujen kokonaismäärästä naisia on sama määrä, 39 %.

Valtuutettu Askolan kunnanvaltuuston kokouksessa 10.3.2016. Keskimääräinen kunnanvaltuutettu on 50-vuotias mies, jonka tulo- ja koulutustaso on kansallista keskiarvoa korkeampi. Aliedustettuina ovat naiset, nuoret ja maahanmuuttajataustaiset. Vaikka Suomi antoi naisille äänioikeuden ensimmäisenä Euroopassa vuonna 1906, naisvaltuutettujen määrä alkoi kasvaa merkittävästi vasta vuoden 1968 vaalien jälkeen, ja on kasvanut tänä aikana noin 10 %:sta 39 %:iin vuoteen 2017 mennessä.

Valtuutettu Kari Hagfors (kesk.) Loviisan kaupunginvaltuuston kokouksessa 7.3.2017. Keskustalla on eniten valtuustopaikkoja, vaikka se oli viime vaaleissa vasta kolmanneksi suurin puolue Suomessa. Vuoden 2012 kuntavaalien jälkeen puolue oli suurin 2/3:ssa Suomen 313 kunnasta ja piti yksinkertaista enemmistöä 75 kunnassa. Vuoden 2017 kuntavaaleissa 17,5 % äänimäärällä Keskusta saavutti 31,4 % kaikista valtuustopaikoista. Keskusta on suosituin puolue maaseudulla ja pienissä kunnissa.

Valtuutettu Maarit Viljanen (kesk.) Pukkilan kunnanvaltuuston kokouksessa 4.4.2016. Valtuustot kokoontuvat keskimäärin kahdeksan kertaa vuodessa ja kokouksen kesto on keskimäärin kaksi tuntia. Pienessä kunnassa, kuten Pukkilassa, valtuutetut saavat kokouspalkkioksi 60 euroa.

Taukojumppa Mäntsälän kunnanvaltuuston kokouksessa 23.5.2016

Valkeakosken kaupunginvaltuuston kokouksessa käytiin läpi vuoden 2017 talousarviota 13.11.2017. Kokous oli vuoden pisin ja kesti viisi tuntia ja viisi minuuttia.

« Palaa takaisin