Tuomaristo

Tuomaristo

Lo Cat Kailola

Rebecca Simons
Rebecca Simons toimii kuraattorina, kouluttajana ja taiteen ja valokuvan koordinaattorina. Kuraattorina hän työskentelee pääasiassa näyttely- ja valokuvakirjojen parissa. Hänen viimeisin projektinsa on de Asielzoekmachine, hollantilainen monimediaprojekti, joka käsittelee globaalia pakolaiskriisiä ja hollannin turvapaikkakäytäntöjä.

Taidekoordinaattorina Rebecca järjestää kansainvälisiä valokuva- ja taideohjelmia, kuten Viewbook Transfromations. Ohjelma tukee valokuvaajia ja kartoittaa valokuvan muutosta. El-Art-yhteistyöohjelma kehittää eurooppalaisten taidekoulujen yrittäjyyskasvatusta.

Simons työskenteli vuosina 2009-2016 World Press Photo -kilpailun koulutusosastolla, järjesti muun muassa Joop Swart Masterclassin ja oli vastuussa organisaation kirja-, näyttely- ja online -tuotteista. Tällä hetkellä Simons opettaa Willem de Kooning Academyssa Rotterdamissa ja on mukana useissa kansainvälisissä työpajoissa.

Earl Wilson/NYTimes

Mikko Takkunen
New York Timesin Aasian-kuvatoimittaja Hong Kongissa. Työnkuvaan kuuluu toimeksiantojen jako sekä kuvien valikointi Aasian, Australian sekä Oseanian alueilla lehden ulkomaantoimituksen juttuja varten.

Aiemmin Takkunen työskenteli kuvatoimittajana Time-lehden palveluksessa New Yorkissa. Hän on työskennellyt myös valokuvaajana Iso-Britanniassa, missä hän opiskeli kansainvälistä politiikkaa ja kuvajournalismia. Takkunen julkaisee tunnettua Photojournalismlinks-sivustoa nykyään Facebookissa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tairo Lutter/Postimees

Liis Treimann
Kuvajournalismi 2016 -kilpailun tuomari Liis Treimann on työskennellyt Eestin suurimman Postimees-päivälehden valokuvaajana 15 vuotta. Vuosien varrella hänen työnsä on muuttunut valokuvauksesta videointiin, ja videoiden osuus onkin jo puolet kaikesta hänen työstään.

Treimann on Eestin lehtikuvayhdistyksen, Estonian Press Photographers Associationin, puheenjohtaja. Hänet on palkittu useasti Eestin lehtikuvakilpailussa.

Aalto University

Hanna Weselius
Weselius on valokuvataiteen lehtori Aalto-yliopistossa, ja hänen väitöskirjansa käsitteli mediaa ja henkilökuvia. Weselius ei ole tällä hetkellä aktiivinen valokuvaaja mutta on tunnettu valokuvasta kirjoittaja, tutkija ja opettaja. Weseliuksen töitä on julkaistu Suomen lisäksi myös kansainvälisesti.

Weseliuksen esikoisromaani Alma! palkittiin Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnolla marraskuussa 2016.

 

Janne-Pekka Miettinen

Mika Ronkainen
Ronkainen on oululainen Jussi-palkittu elokuva- ja teatteriohjaaja. Hänen tunnetuimpia töitään ovat dokumenttielokuvat Laulu koti-ikävästä, Freetime Machos, Huutajat – Screaming Men, Meän kesä ja Autobonus.

Ronkaisen elokuvia on esitetty merkittävillä kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla, kuten Sundancessa, IDFAssa, Karlovy Varyssa, Toronto Hot Docsissa ja Tribeca Film Festivalilla, sekä myös taidemuseoissa kuten New Yorkin modernin taiteen museossa MoMA PS1:ssä, Helsingin Taidehallissa ja Oulun Taidemuseossa.

Amerikkalainen elokuva-alan lehti Variety valitsi hänet yhdeksi kymmenestä kiinnostavimmista uudesta eurooppalaisesta elokuvaohjaajasta vuonna 2013. Parhaillaan Ronkainen valmistelee ensimmäistä pitkää näytelmäelokuvaansa sekä tv-sarjaa, jotka tuottaa MRP Matila Röhr Productions.