Arkisto

 

Arkisto

 

Suomen kuvajournalistit ry, entinen Suomen Lehtikuvaajat ry on järjestänyt Vuoden lehtikuvat -kilpailua vuodesta 1962 lähtien. Täältä löydät aiempia Vuoden lehtikuva -kilpailun voittajia ja voittajatöitä kilpailusarjoittain.

Katso myös vuoden 2015 kilpailusivusto!

KUVAJOURNALISTI 2015

Markus Jokela

Helsingin Sanomat, Helsinki
KATSO KUVAT

”Voittajan työt eivät uudista kuvajournalistisia perinteitä, mutta käyttävät niitä osaavasti hyväksi. Oivaltavaa näkökulmien hallintaa ja tilannetajua, lisämerkitysten synnyttämistä sommitelman ja eleiden avulla. Kuvissa näkyy oikean hetken valitsemisen ja kuvalla kertomisen taito. Vuoden kuvajournalistin valinnassa näkyi, kuinka  kuvajournalisti voi tehdä  kuvajournalismia kattavasti uutisista reportaaseihin omaa käsialaa hukkaamatta.”

Sarja on totetettu yhteistyössä Riannon kanssa.

UUTISKUVA 2015

”KELLOT”

Niklas Tallqvist

Hufvudstadsbladet, Helsinki
KATSO KUVA

”Kuvaava hetki toistensa seurassa vaivaantuneista, vasta nimitetyistä ministereistä aikana, jolloin kaikki päähallituspuolueet korostivat satumaista yhteisymmärrystään. Voittajakuvaksi valikoitui hyvin tehty perinteinen ja silti yllättävä lehtikuva, joka rakentuu useiden, pienten visuaalisten elementtien varaan.”

Sarja on totetettu yhteistyössä Keskinäinen vakuutusyhtiö Kalevan kanssa.

REPORTAASI 2015

”REHOBOT”

Mikko Vähäniitty

Freelancer, Jyväskylä
KATSO KUVAT

”Hyytävätunnelmainen kuvaus joukosta erotettavasta miehestä päättyy kuin kadotuksen portaisiin. Sarja avautuu helposti ilman tekstiä. Hahmo on vahvasti personoitu ja teatraalinen valon käyttö korostaa tilanteen dramaattisuutta tuoden siihen jopa hieman koomisia piirteitä. Jyrkkä mustavalkoisuus on harvinaisen perusteltu ratkaisu.”